Sari la conținut

I-SAPIENS

Aplicație web realizată folosind pachetul open-source “Anvil-app-server” care include un editor online pentru construcția structurii digitale pentru aplicația web cuprinzând atât componenta client, de vizualizare, cât și componenta server. Pentru introducerea datelor, se pot utiliza tabele cu date. În mod implicit tabelele sunt structurate într-o bază de date PostgreSQL, ce rulează concomitant cu aplicația web. De asemenea, editorul permite conectarea la arhivă github, și în acest fel, actualizăriile, respectiv istoricul dezvoltării aplicației pot fi controlate.

Structura aplicației iSapiens

Structura aplicației iSapiens

Interfața utilizator este prezentată în figura de mai jos. În partea stângă sunt poziționate butoane pentru selectarea algoritmului. Prin selectarea unei categorii lista afișată inițial este filtrată, fiind afișate doar cazurile din categoria respectivă. În momentul selectării unei categorii, se activează și butonul de adăugare a unei noi intrări. În cardul de vizualizare a cazului rulat se pot identifica în zona din stânga intrările utilizate pentru rularea algoritmului, respectiv în caseta text (fundal gri) se poate urmări ieșirea completă a rulării algoritmului.


Interfața utilizator pentru aplicația iSapiens

În figura de mai jos, se prezintă cardul de inițializare specific fiecărui caz. S-a optat pentru această variantă, deoarece algoritmii implementați au intrări specifice, și astfel generalizarea algoritmului este dificil de implementat.


Fereastra de inițializare și rulare a unui nou caz (ex. pentru estimare exergiei la nivel național)